Campagne

Smart Industry Region

Ik wil meedoen!

De Drechtsteden, een unieke hightech regio met een dynamisch ecosysteem van bedrijven. Een regio die theoretische innovaties omzet naar praktijk. De komende jaren wordt ingezet op de transitie van bestaande industrie naar Smart Industry.

Duurzaam, digitaal en innovatief. Dat doel wordt bereikt door bestaande technologie te stimuleren, nieuwe ondernemers te ondersteunen in innovatie en kennisinstellingen te binden aan de regio. Dit maakt de regio competitief.

De 4 afleveringen hieronder illustreren het innovatieve karakter van de regio, door samenwerkingen te laten zien op gebied van smart industry, duurzaamheid, netwerken en sociale innovatie.

Smart Industry Aflevering 1

Innovatietafel Energie Delen

Steeds meer bedrijven investeren in het opwekken van energie, maar is meer altijd beter? Bekijk het initiatief van deze Innovatietafel van Werkgevers Drechtsteden en hoe Peekstok en de Vereniging van Ambachtse Ondernemers samenwerken om opgewekte energie te gaan delen!

Lees meer
Smart Industry Aflevering 2

MDIM en het MKB-Katalysatorfonds

De regio stimuleert de innovatiekracht in de maakindustrie. Het MKB-Katalysatorfonds is een laagdrempelige subsidieregeling om innovatieve plannen waar te maken. Er zijn verschillende mogelijkheden hiervoor. Een van de bedrijven die er gebruikt van maakt is MDIM Ingenieurs voor haar Wavehexapod. Een innovatie die energie opwekt door de beweging van golven op zee. Bekijk de video om hier meer over te weten te komen! MDIM Ingenieurs opereert vanuit de Duurzaamheidsfabriek.

Lees meer
Smart Industry Aflevering 3

Innovatietafel Perspectief op Werk

In onze regio wonen ruim 20.000 mensen die meer zouden willen werken. Hiervan is niet iedereen bekend bij de regionale instanties. Met de Innovatietafel van Federatie van Ondernemersverenigingen Drechtsteden willen werkgevers ook de 6.000 personen bereiken die niet bereikt worden met het reguliere sollicitatiecircuit. Dit speelt ook in de technische sector. Bekijk hier het initiatief die dit wil aanpakken.

Lees meer
Smart Industry Aflevering 4

RMC op Europort

Veel bedrijven uit de Drechtsteden zijn innovatief ingesteld en willen hun innovaties realiseren, maar hoe doe je dat? Het antwoord zit ‘m in het vinden van samenwerkingen. Rotterdam Maritime Capital of Europe is een programma dat initiatieven verbindt uit Rotterdam, de Drechtsteden, Schiedam, Gorinchem en Krimpen aan den IJssel, én heeft een beurzenprogramma. Europort is een van de beurzen voor bedrijven die zoeken naar internationale samenwerking en kennis delen.

Lees meer
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over onze Smart Industry Region en de mogelijkheden voor jouw bedrijf voor samenwerkingen en initiatieven? Neem dan contact met ons op

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline