Development

Smart Maintenance & Operations-platform live

07 februari 2024

Het platform Smart Maintenance & Operations is live. Dit platform biedt ondersteuning aan bedrijven die willen digitaliseren, zowel met begeleiding als op technologisch gebied. ‘Het nemen van beslissingen en het starten van projecten in de digitalisering is vaak lastig vanwege de vele onduidelijkheden. Veel initiatieven stranden voordat de technologie goed getest en gevalideerd is. Daarom kunnen bedrijven zich nu aansluiten bij het SM&O-platform, waarmee ze toegang krijgen tot een ‘digitale speeltuin,’ aldus initiatiefnemer Bram van den Boom.

De digitale speeltuin is opgezet op de XCaliber flow loop in de Duurzaamheidsfabriek. Het SM&O-team voorziet hierbij in alle randvoorwaarden om de verkenning en validatie van digitale toepassingen vorm te geven. Bedrijven kunnen ervaren hoe combinaties van bijvoorbeeld data, Artificial Intelligence, Augmented Reality en Virtual Reality een oplossing bieden voor het groeiende tekort aan technisch personeel. Ze kunnen ontdekken hoe de business case in elkaar zit en welke risico’s er aan een eventuele implementatie verbonden zijn, allemaal zonder eigen assets en IT in te hoeven zetten en tegen een minimale tijdsinspanning. Bedrijven kunnen zich aansluiten als vaste programmapartner of voor een specifieke case.

Launching partner Croon Wolter & Dros heeft dinsdag 6 februari een kick-off meeting gehouden, waaruit een plan voor 2024 is voortgekomen met digitale doelen die gezamenlijk worden nagestreefd. Het doel is om het bedrijf versneld te laten meegroeien met de verschillende technologische mogelijkheden.

Op 6 maart wordt er een open inspiratiesessie georganiseerd door het i_lab uit Gorinchem. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar en aanmelden kan via https://i-lab.nl/aanmelden-inspiratiemiddag-predictive-maintenance/.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline