Actueel

Smart Delta bijeenkomst in teken van regionale samenwerking

05 september 2023

In Schouwburg Kunstmin kwamen ruim 200 bezoekers samen. Onderwerpen van gesprek waren het regiomerk, de maritieme maakindustrie en de Regio Deal. Op de foto: Wethouder Maarten Burggraaf overhandigde de Agenda 2030 Maritieme Maakindustrie Drechtsteden aan gedeputeerde Jeannette Baljeu.

Burggraaf: “Met de overhandiging van deze visie vraagt onze regio steun aan de provincie om samen in te zetten op versterking van de sector. Het document toont aan dat Smart Delta Drechtsteden dé aangewezen regio is om het voortouw te nemen in de verduurzaming van de maritieme sector, een van de speerpunten van het landelijke Maritieme Masterplan wat ondersteund wordt door het Nationaal Groeifonds.” Die steun werd door Baljeu direct toegezegd.

Met een nieuwe Regio Deal aanvraag voor Drechtsteden-Gorinchem doen bedrijfsleven, onderwijs en overheid gezamenlijk een beroep op de landelijke politiek om de regio extra te steunen om zo de 500.000 inwoners een goed toekomstperspectief te bieden. De afgelopen maanden zijn werkbijeenkomsten georganiseerd om tot een breed gedragen aanvraag te komen. In een panel gingen voorzitter RvB Da Vinci college Henrik Stevens, voorzitter IKG Edward van der Meijden, wethouder en regio vicevoorzitter André Flach en Smart Delta ambassadeur Gerard Schouw hierover met elkaar in gesprek.

Dr. Ir. Jasper Eshuis, docent governance en branding aan Erasmus Universiteit, nam de zaal mee in de kracht van een sterk regiomerk. “Als bedrijfsleven, onderwijs en overheid het merk omarmen en gezamenlijk inzetten op regionale profilering, helpt het de regio om beter samen te werken, te verbinden, doelen te bereiken en de lobby in Den Haag en Europa succesvol te voeren.” Volgens Eshuis heeft de regio met Smart Delta Drechtsteden een goed merk in handen dat de regio zeker kan versterken.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline