Actueel

Bakestein tourt mee opweg naar een energieneutraal bedrijventerrein

24 mei 2021

Op bedrijvenpark Bakestein in Zwijndrecht startte de Tour van Zuid-Holland Zuid. Tijdens deze ronde gaan ondernemers uit de regio aan de slag met duurzaam ondernemen. Adviseurs duurzaamheid Willemien Trompert-Lavooij en Tim von Harras: ‘Wij willen dat ondernemers elkaar inspireren om meer maatregelen op het gebied van energie en duurzaamheid te nemen. Bakestein is een van de koplopers.’

Van de start en de eerste etappe tot de kopgroep en de tourzege. Waar staat we nu?
Het startsein is gegeven op bedrijventerrein Bakestein in Zwijndrecht en op Vinkenwaard in Alblasserdam. Een aantal ondernemers staat bovenaan het klassement: de kopgroep. Zij lopen voorop op het gebied van energiebesparende maatregelen en wekken bovendien voor een groot deel hun eigen energie op. De huidige kopgroep bestaat uit: Koffiepartners, Vogel, Intercool, Louis Ruys en Schaffenburg. In deze video zien we de kopgroep in actie. En de volgende kooploper heeft zich al gemeld:

Ondernemer Arjan de Koning (directeur De Koning Vlees): ‘De kopgroep op het bedrijventerrein Bakestein is al groter dan nu wordt gepresenteerd. Wij hebben als organisatie bijvoorbeeld ook al veel duurzaamheidsmaatregelen genomen. Optimalisatie en besparing gaan hand in hand. Maar er liggen ook nog uitdagingen waar ik graag mee aan de slag ga.’

Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen op bedrijventerrein Vinkenwaard? En wil je meer horen over een voorstel voor het versnellen van duurzaam ondernemen? Hoor van de koplopers op het terrein hoe zij duurzaam ondernemen, waarom ze dit doen en wat het hen oplevert. Kom naar de digitale bijeenkomst op 26 mei om 16-17 uur.

Tour de ZHZ is een samenwerking tussen OZHZ, de provincie Zuid-Holland en verschillende gemeenten. Met de provincie en Drechtsteden als organisator en sponsor. Gemeente Alblasserdam, Dordrecht, Gorinchem, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hoeksche Waard, Molenlanden, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht als ploegleiders. Parkmanagement en de bedrijvenvereniging als supporters. En OZHZ als coach.

Kijk voor meer informatie en om je aan te melden op: www.ozhz.nl

 

Bakestein Duurzaam ondernemen Zwijndrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline