Actueel

Maritiem Masterplan toegekend: 210 miljoen voor de sector

30 juni 2023

De maritieme sector krijgt 210 miljoen euro om de energietransitie te versnellen. Het plan leidt tot de bouw van veertig klimaatneutrale schepen. NMT directeur Roel de Graaf: ‘Het doel is dat Nederland op diverse segmenten marktleider wordt in de bouw van emissieloze schepen.’ De toekenning is goed nieuws voor de Drechtsteden, het hart van de Nederlandse maritieme maakindustrie.

Op 30 juni heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van het Nationaal Groeifonds 210 miljoen euro toegekend gekregen. Hiervan is 110 miljoen euro voorwaardelijk. De sector kan met deze toekenning een goede stap zetten in de versnelling van de ontwikkeling, bouw en ingebruikname van betrouwbare en concurrerende klimaatneutrale demonstratieschepen. 

Het plan is dus met name voor het verduurzamen van de sector. Echter kunnen bedrijven ook meewerken aan de digitale transformatie van de sector. Het human capital programma moet bovendien voor een grotere maritieme arbeidsbevolking zorgen. Dit alles is goed nieuws voor de Drechtsteden. De regio staat immers bekend om de maritieme maakindustrie en het is koploper op gebied van de energietransitie.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline