Actueel

Zwijndrechtse bedrijven tekenen overeenkomst voor exploitatie Waterbus

10 oktober 2020

De provincie Zuid-Holland, de regio Drechtsteden, Aqualiner en Swets ODV Maritiem hebben vrijdag 9 oktober de overeenkomst getekend voor de exploitatie van de Waterbus. De vaarverbinding tussen de Drechtsteden en Rotterdam komt vanaf 1 januari 2022 in handen van Aqualiner en Swets ODV Maritiem uit Zwijndrecht. Beide bedrijven zijn onderdeel van de Swets Group.

 

Gerbrand Schutten en Maurice Swets, oprichters van Aqualiner en Swets ODV Maritiem, zijn enthousiast. ”We zijn bijzonder blij dat we vanaf 2022 ook de Nederlandse Waterbus tot onze activiteiten mogen rekenen. Het is altijd onze droom geweest om de vele reizigers in de regio Rotterdam-Drechtsteden te mogen bedienen”. In september 2019 nam Swets ODV Maritiem de exploitatie van vijf veerdiensten in Zuid-Holland over van Ottevanger OV, waaronder de pont tussen Dordrecht en Werkendam en de veer tussen Zwijndrecht en Puttershoek. Het Zwijndrechtse bedrijf heeft de benodigde kennis van veerdiensten, het levert al jarenlang personeel voor veerponten, fast ferry’s en waterbussen.

De nieuwe vervoerder heeft een hybride, snelle veerboot ontwikkeld voor de route tussen Dordrecht en Rotterdam. Gedeputeerde Jeannette Baljeu: “Met dit contract tekenen we voor de toekomst. En die ziet er rooskleurig uit: klantgericht, innovatief en goed voor bet milieu. We gaan varen met de modernst mogelijke vloot: met hybride, maar ook volledig elektrische en emissievrije vaartuigen. In onze eigen provincie ontwikkeld. Door de Combinatie samen met Damen Shipyards uit Gorinchem. Met meer faciliteiten voor fietsers en rolstoelgebruikers. Dit alles zal de Waterbus nog populairder maken dan die nu al is. Zo wil de Zuid-Hollander vervoerd worden!”

Met de nieuwe vervoerder kunnen reizigers uit Rotterdam het hele jaar door met de Waterbus naar Kinderdijk. Ook komt er een nieuwe halte bij het Zalmhuis/Rivium, waardoor Capelle aan den IJssel via de Waterbus goed bereikbaar wordt. Daarnaast komt er een directe verbinding tussen Zwijndrecht en Papendrecht en blijft Sliedrecht het gehele jaar door verbonden met het netwerk.

Het contract van de nieuwe vervoerder gaat in op 1 januari 2022 en geldt 8 jaar, met een verlengingsoptie van nog eens 7 jaar. Om van de verlengingsoptie gebruik te kunnen maken, zal tegen die tijd wel volledig uitstootvrij gevaren moeten worden.

Openbaar vervoer Watertaxi
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline