Industrie en Handel

Studenten helpen regionale ondernemers met online ondernemen

10 december 2020

Vanaf donderdag 3 december kunnen regionale MKB-ondernemers via www.mijndigitalewerkplaats.nl gratis ondersteuning krijgen op het gebied van online ondernemen. De lancering van de site markeerde de officiële aftrap van het platform Mijn Digitale Werkplaats (MDW) Drechtsteden. In dit bijzondere project helpen mbo- en hbo-studenten de ondernemers met bijvoorbeeld online marketing, sociale media, webshops of zoekmachineoptimalisatie. Zij worden hierin bijgestaan door expertbedrijven uit de regio.

Jeroen van Dijk, projectleider van MDW Drechtsteden: “Met deze digitale werkplaats ondersteunen we ondernemers in de regio bij het maken van stappen op het gebied van online ondernemen. Zeker in deze coronatijd is online ondernemen nog belangrijker geworden. Dit project helpt ondernemers om hun klantenkring uit te breiden en de omzet te verhogen. Tegelijkertijd voorzien we studenten van goed en inspirerend onderwijs. Door studenten te laten werken aan praktijkcases zien ze direct de resultaten van de geleerde stof. En wie is meer bekend met de digitale wereld dan de jeugd? Een win-win dus.”

Mijn Digitale Werkplaats Drechtsteden is een initiatief van ROC Da Vinci College. Het komt voort uit de Versnellingsagenda Digitalisering MKB van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het ministerie heeft geld beschikbaar gesteld om met regionale initiatieven het mkb te ondersteunen. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat het mkb ook in de toekomst succesvol blijft. MDW Drechtsteden wordt mede-ondersteund door de gemeente Dordrecht en Rabobank IJsselmonde Drechtsteden.

 

Dordrecht Dordrecht Academy Human Capital MKB Onderwijs ROC Da Vinci College
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline