Actueel

Eerste klimaatneutrale voetbal-wedstrijd ter wereld in Dordrecht

20 april 2023

Energiek Dordt en FC Dordrecht werken samen met verschillende partners aan een klimaatneutrale wedstrijd. Deze primeur vindt plaats op 19 mei 2023. Ook komt er een platform voor de promotie van nieuwe energie in de Drechtsteden. De Economic Development Board steunt het initiatief. 

Energiek Dordt

Met Energiek Dordt bouwt FC Dordrecht samen met partners aan een waardevolle community. Een samenwerking tussen het betaald voetbal, bedrijfsleven, onderwijs, wetenschap, gezondheidszorg, overheid en maatschappelijke organisaties. Dit doen ze met een gezamenlijke ambitie om samen nieuwe energie te creëren in de Drechtsteden.

Het betaald voetbal is een groot sociaal netwerk en heeft hierdoor een verbindende kracht. Als FC Dordrecht en Energiek Dordt hebben we deze rol en verantwoordelijkheid aangenomen. Hierdoor kunnen we een waardevolle bijdrage leveren aan de stad en regio.

Leon Vlemmings, Innovatiemanager FC Dordrecht

Klimaatneutrale voetbalwedstrijd

De eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd vindt plaats op 19 mei 2023, tijdens de wedstrijd van FC Dordrecht tegen TOP Oss. Met deze klimaatneutrale wedstrijd wil Energiek Dordt het belang van duurzaamheid en samenwerking in de regio benadrukken. Tijdens de laatste EDB boardmeeting vertelde Leon Vlemmings hierover. Hij daagde de boardleden uit om mee te denken over de vele uitdagingen en vraagstukken die bij een klimaatneutrale wedstrijd komen kijken.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline