Actueel

Maak kennis met mkb-bedrijf Luchtbrigade

28 februari 2024

Luchtbrigade is een startup gevestigd in het Drechtsteden Ondernemercentrum (DOC) die een innovatieve dienst aanbiedt waarbij een elektrische bakfiets bij abonnees langskomt om de bandenspanning van auto’s te controleren en aan te passen. Medeoprichter Bram Dees vertelt dat de gemiddelde Nederlander zijn eigen banden niet vaal genoeg oppompt. Luchtbrigade speelt hierop in door zich te richten op gemak, kostenbesparing en duurzaamheid: de juiste bandenspanning leidt tot minder brandstofverbruik en slijtage.

De gemiddelde Nederlander pompt zijn eigen banden niet vaak genoeg op, of pas als het bandenspanningslampje op het dashboard gaat branden. En dan is het eigenlijk al veel te laat.

Bram Dees, mede-oprichter Luchtbrigade

Duurzaam

Bram Dees kaart aan dat auto’s zonder juiste bandenspanning niet duurzaam rijden. Luchtbrigade werkt direct aan dit probleem. De dienst zorgt niet alleen voor minder brandstofverbruik en slijtage, maar ook voor een vermindering van CO2-uitstoot, fijnstof en geluidsoverlast. Daarnaast leidt de juiste bandenspanning tot meer veiligheid op de weg.

Communicatie

Communicatie met klanten verloopt via directe afspraken en bedrijven kunnen profiteren van periodieke controles op hun terrein. Luchtbrigade laat aan het einde van het jaar zien hoeveel de klant heeft bespaard en welke impact dit heeft op het milieu. Door in de toekomst samen te werken met leasemaatschappijen en aanvullende diensten te bieden, streven ze ernaar om hun diensten uit te breiden naar verschillende regio’s en uiteindelijk nationaal te gaan. 

Pilotklanten

Luchtbrigade hanteert lage prijzen die op jaarbasis terugverdiend kunnen worden. Ze begrijpen dat veel mensen het gedoe vinden om hun bandenspanning bij te houden, en daarom bieden ze een eenvoudige oplossing. “Vaak is het ook gedoe, dan wil je je banden oppompen en dan moet je er een losse euro ingooien die je dan net weer niet hebt.” Momenteel is Luchtbrigade op zoek naar pilotklanten om hun diensten te testen en te optimaliseren. Hun visie is gericht op bewustwording, kostenbesparing en duurzaamheid, en ze streven ernaar om het bandenonderhoud voor iedereen makkelijker en toegankelijker te maken.

Neem contact op met Bram: info@luchtbrigade.nl of 06-29121671 

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline