Actueel

‘Ambacht is een gemeente met ondernemersgeest’

10 januari 2024

‘Ambacht stimuleert ondernemers om duurzaam bezig te zijn, door subsidies kenbaar te maken en kortingen aan te bieden op grondprijzen,’ zegt Yvette Opmeer, accountmanager van de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht. Met onder andere het eerste volledig circulaire bedrijventerrein van Nederland en een energieco√∂peratie van Ambachtse ondernemers, durft ze wel te stellen dat Ambacht een gemeente met ondernemersgeest is.

Yvette geeft aan dat Ambacht op een aantal gebieden echt voorop loopt, met name op het gebied van duurzaamheid. De gemeente heeft de functie van bruggenbouwer voor ondernemers die vaak zelf al bewust willen kiezen voor duurzame initiatieven.

Circulair bedrijventerrein

‘We hebben hier het eerste volledig circulaire bedrijventerrein van Nederland aangelegd. Dat betekent dat je alle panden uit elkaar zou kunnen halen en ergens ander weer kunt opbouwen, zonder dat er afval overblijft,’ vertelt Yvette. Ze geeft aan dat er ook veel aandacht is voor groen en biodiversiteit op het bedrijventerrein. Verder wordt er ook naar andere bedrijventerreinen gekeken en hoe deze gerevitaliseerd kunnen worden.

Energiecoöperatie

‘Een ander mooi voorbeeld is de Energieco√∂peratie die Ambachtse ondernemers hebben opgezet. Deze zet in op het delen van energie door bedrijven die een overschot hebben op opslag en op duurzuurzame opwekking van energie door grootdakbezitters. Hiermee willen ze energiecongestie voorkomen.’

Lees de hele B2B-krant hier: B2B Krant – Editie 86

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline