Actueel

Boskalis bergt brandende autocarrier Felicity Ace

22 februari 2022

Boskalis is ingeschakeld voor het bergen van de brandende car carrier Felicity Ace. Een team van zestien experts van dochteronderneming Smit Salvage is gisteren gemobiliseerd en afgereisd naar de Azoren. Dat heeft Boskalis zojuist bekend gemaakt. Boskalis gaat ook assisteren bij de Euroferry Olympia die in Griekenland in brand staat.

 

De Felicity Ace was op dat moment onderweg van Duitsland naar de Verenigde Staten. De voltallige bemanning is veilig van boord gehaald en groot materieel is onderweg vanuit Spanje en Nederland om te kunnen bijstaan bij de bluswerkzaamheden.

Ter assistentie van de Euroferry Olympia veerboot, die in Griekse wateren nabij Corfu in brand is geraakt, wordt op dit moment een team van twaalf experts gemobiliseerd die zo spoedig mogelijk af zullen reizen.

Portugese media melden dat het 200 meter lange schip met bijna 4000 auto’s aan boord nog steeds brandt. De brand brak woensdag 16 februari uit. Er is geen gevaar dat het vuur de verzegelde brandstoftanks bereikt, en er is ook nog geen vervuiling van de zee te bespeuren. De 22-koppige bemanning is door de Portugese marine en luchtmacht in veiligheid gebracht en is naar het 170 kilometer verderop gelegen eiland Faial vervoerd.

Het onder Panamese vlag varende schip was onderweg van het Duitse Emden naar de Amerikaanse haven Davisville met auto’s van Volkswagen. Er zijn veel luxe-auto’s aan boord, inclusief meer dan duizend Porsches.

Bron: de Schuttevaer

Boskalis
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline