Deltatechnologie en Bouw

Zero Emission Dredger in de startblokken

10 maart 2021

Van Oord, Boskalis, IHC, Damen hebben een gezamenlijke ambitie: ‘Zero Emission Dredging as soon as possible.’ Deze ambitie vraagt om een gestructureerde innovatie roodmap met projecten waarin bedrijven, onderwijs en overheid samenwerken. De bedrijven onderzoeken momenteel of dit kan in de vorm van een structurele strategische samenwerking.

Klimaatverandering, zeespiegelstijging en steeds grotere urbanisatie bij kustgebieden vereist bescherming. Delta Technologie biedt hiervoor belangrijke oplossingen. Samenwerking en open innovatie maken het mogelijk om sectorbreed nieuwe kennis en technologie toe te passen. Het idee is dit te doen in de vorm van een meerjarige strategische samenwerking. Deze aanpak zorgt voor meer slagkracht, snelheid en het delen van kosten.

Komende maanden wordt gewerkt aan een eerste invulling op inhoudelijk en organisatorisch vlak. Uiteraard zal het initiatief zich uitbreiden naar andere stakeholders. Alleen samen kunnen we de uitdagingen van de toekomst aan. Meer weten of aansluiten? Neem contact op met Business Developer Delta Technology Arjen de Jong via arjen@dealdrechtcities.nl.

Innovatie
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline