Actueel

Unieke mijlpaal bedrijfsschool GKN Fokker

23 november 2023

Vanaf augustus 2024 zal het Ministerie van Onderwijs de bedrijfsschool van GKN Fokker als mbo-3 opleiding erkennen. Leerlingen van het bedrijf worden opgeleid tot allround samenbouwer. Na twee jaar zijn ze in staat zelfstandig vliegtuigonderdelen te bouwen. Dit biedt niet alleen mooie kansen voor jongeren in de luchtvaartindustrie, maar deze eigen opleiding van het bedrijf is ook uniek binnen Nederland. Foto: GKN Fokker.

Zoals bekend is de vliegtuigonderdelenbouwer GKN Fokker al decennialang gevestigd in Papendrecht. Iedere dag opnieuw wordt hier hard gewerkt aan veilige en innovatieve onderdelen voor vliegtuigen van o.a. Airbus, Boeing, Gulfstream en Dassault. Met onder meer als resultaat dat nieuwe vliegtuigen met onderdelen gemaakt in Papendrecht steeds lichter en duurzamer worden.

Erkenning bedrijfsschool

GKN Fokker heeft ook al jarenlang een eigen bedrijfsschool en deze school heeft recentelijk een belangrijke mijlpaal bereikt. Voorheen werden BBL-leerlingen opgeleid tot allround samenbouwers op MBO-2 niveau. Na een proces van 1,5 jaar is de bedrijfsschool nu echter officieel erkend door het Ministerie van Onderwijs als een MBO-3 opleiding, vanaf 1 augustus 2024. Een geweldige beloning en erkenning voor alle collega’s die zich met hart en ziel inzetten voor de bedrijfsschool.

Kansen voor de leerlingen

BBL-leerlingen die vier dagen bij GKN Fokker werken en een dag per week naar het ROC Da Vinci College in Dordrecht gaan worden in de bedrijfsschool opgeleid tot allround samenbouwer. Dit betekent concreet dat de jongens en meiden die deze opleiding volgen na twee jaar in staat zijn om zelfstandig onderdelen (zoals bijvoorbeeld de vleugel onderdelen van de Airbus A350 XWB) te bouwen.

GKN Fokker leidt dus zelf zijn eigen gekwalificeerde vakmensen in de luchtvaartindustrie op: uniek voor Nederland! Dit biedt prachtige kansen voor jongeren die een geweldig mooi, uniek en uitdagend beroep willen leren.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline