Haven en Logistiek

Legend Logistics opent vestiging in Papendrecht

08 juni 2021

Een van de grootste tankcontaineroperators in Azië, Legend Logistics Group, opent een filiaal in Papendrecht. Met deze vestiging in het logistieke hart van Nederland wil het bedrijf zich richten op de Europese markt.

Legend Logistics biedt uitgebreide logistieke oplossingen voor vloeibare bulkproducten. Daarnaast zijn ze gespecialiseerd in tankcontainerdiensten zoals het wassen, opslaan, verwarmen en behandelen van tankcontainers. Het bedrijf levert deze diensten voor intermodale en diepzeeroutes.

Het nieuwe kantoor in Papendrecht is de 11e vestiging van de Legend Logistics Group en het eerste kantooor in Europa. Het bedrijf koos voor Nederland omdat ons land een belangrijke logistieke hotspot in Europa is en de hoogste concentratie aan logistieke dienstverleners heeft.

De Europese vestiging wordt geleid door Ruben Hofland. Hij heeft jarenlange ervaring in de branche en leidde eerder een lokaal kantoor van een van de grootste tankcontainerverhuurders ter wereld met de algehele verantwoordelijkheid voor het beheer en het toezicht op het bedrijf in Noord- en Zuid-Amerika.

Chris van Voorden, Hoofd internationaliseren bij InnovationQuarter: ‘InnovationQarter, Rotterdam Partners en Deal Drecht Cities zijn blij dat Legend Logistics heeft gekozen voor de Drechtsteden. Met het sterke industriële logistieke cluster, weet ik zeker dat Legend Logistics het goed zal doen in Europa. We ondersteunen het bedrijf graag bij hun inspanningen om hier te verankeren.’

Lowri van der Linden, directeur Zuidoost-Azië bij de Netherlands Foreign Investment Agency, verwelkomt Legend Logistics Group in het hart van Europa: ‘Ik ben verheugd dat Legend Logistics ervoor heeft gekozen om zich in Nederland te vestigen. In deze uitdagende tijden is Nederland nog steeds de ideale plek om aan de slag te gaan op de Europese markt. Onze bekende infrastructuur, zowel fysiek als digitaal, verbindt met elke plek in Europa. En dat alles gecombineerd op een locatie waar het ook goed werken en wonen is.’

www.innovationquarter.nl
www.legendlogistsltd.com

Investment Logistiek Papendrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline