Actueel

Bedrijfsleven en onderwijs bouwen samen watertaxi af

22 juni 2023

Imbarcazione Barone, Elcee en studenten van Da Vinci en Dordrecht Academy bouwen samen de watertaxi Futuro af. Vanuit mbo en hbo wordt er gewerkt aan de technische uitdagingen die er nog zijn bij de al varende Futuro.

Hoewel de Futuro ondertussen vaart, zijn er nog vele technische uitdagingen in het ontwerp van deze innovatieve watertaxi. Vanuit de MBO en HBO opleidingen op het Leerpark wordt samen met Elcee gewerkt om tot goede technische oplossingen te komen. Elio Barone, eigenaar Futuro: In het gehele proces van ontwerp en bouw van de Futuro heb ik nauw samengewerkt met studenten. Zelfs voor de bootlift hebben ze onderdelen ontworpen.”

De studenten

Voor deze opdracht werken de mbo-studenten van Da Vinci-college samen met de Ad-studenten van Dordrecht Academy. Niels Jalving, docent bij het Da Vinci-college: “Bij de Duurzaamheidsfabriek werken de studenten in zogeheten Associate Degree-trajecten. Ze werken dan aan een opdracht van een bedrijf uit de regio. In dit geval met twee Dordtse bedrijven.”

Gijs, Mike, Sem, Joost en Allessandro, studenten Mechatronica niveau 4 en Ad-Engineering: Voor ons is het interessant om met de producten van IGUS te werken. Echter komt er bij productontwikkeling meer kijken dan alleen het samenstellen van onderdelen. Van het maken van berekeningen voor de krachten, programmering van de software tot aan omgaan met langere levertijden en aanpassing van het ontwerp. In onze groep hebben we goed samengewerkt om tot een eindproduct te komen.”

Vrije vertaling van bron: Imbarcazione Barone

Op de foto zijn van links naar rechts te zien: Elio Barone (eigenaar Futuro), Winny de Ruiter-van As (Dordrecht Academy), Niels Jalving (Da Vinci), Joost Duel (student Engineering), Seymour Overdevest (Elcee), Mike Faasen (student Elektro), Sem Schouten (student Elektro) en Gijs Oostveen (student Elektro).

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline