Actueel

Deal zoekt manager acquisitie!

25 januari 2024

Ken jij de regio en heb je sales ervaring? Bel of mail ons. Deze functie betreft het verder versterken van de regionale economie door het aantrekken en verbinden van de juiste bedrijven. Zie jij de kansen en kun jij ruimtelijke concepten ontwikkelen die het ecosysteem versterken?

Deal Drechtsteden zoekt per direct een Manager Acquisitie. Kennis van de regio Drechtsteden, maritieme kennis en gevoel voor commercie zijn hierbij erg belangrijk. Als visitekaartje van de regio bouw je duurzame relaties op met zowel regionale als nieuwe bedrijven en probeer jij hen aan te haken op onze regionale ambitie en innovatie agenda. Je bent de eerste contactpersoon voor bedrijven die graag willen innoveren of vestigen. In deze functie werk je op inhoud nauw samen met de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D). Ben jij een geboren netwerker en accountmanager? Solliciteer dan nu!

Kerntaken

 • Je legt proactief contact met maritieme mkb-bedrijven in de regio Drechtsteden, creëert kansen en weet hen te interesseren voor onze regionale projecten.
 • Je leidt geïnteresseerde bedrijven rond in de Drechtsteden en introduceert hen aan relevante stakeholders.
 • Je vertegenwoordigt het merk Rotterdam Maritime Capital of Europe. Hiervoor leg je korte internationale reizen af binnen Europa. Je bent in staat om dit zelfstandig te managen.
 • Je bent de olie in de machine. Door je kennis van de maritieme sector bied je een extra toegevoegde waarde bij het tot stand komen van nieuwe projecten op het gebied van innovatie of vestiging.
 • Je bouwt een breed relevant netwerk op van in- en externe stakeholders waarop je een beroep kunt doen voor nieuwe kansen die zich voordoen of bestaande projecten. 
 • Je analyseert je gesprekken en weet dit te vertalen in nieuwe projecten, waarbij je in staat bent om hier je netwerk voor in te zetten.

Over Deal Drechtsteden

Drechtsteden vormt met 300.000 inwoners de vijfde stad van Nederland. Gelegen in het hart van de maritieme delta. Bedrijven uit de regio zijn wereldwijd bekend. Denk alleen aan de schepen van Damen, de vliegtuigonderdelen van Fokker, baggerwerk van Boskalis en de superjachten van Oceanco.

Deal Drechtsteden is de centrale promotie- en acquisitieorganisatie voor de zeven Drechtsteden: Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Papendrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Hardinxveld-Giessendam. Andere partners zijn het Havenbedrijf Rotterdam en ontwikkelingsbedrijf ROM-D. Wij promoten de regio en begeleiden bedrijven die zich in de regio willen vestigen. Hoe? Door bedrijven actief te benaderen, promotiecampagnes voor bedrijventerreinen, internationale beurzen en het bezoeken en organiseren van events. 

Onze ideale kandidaat

Je kent de regio Drechtsteden! En laat je vooral niet tegenhouden door onderstaande punten om te solliciteren:

 • Afgeronde hbo-opleiding Bedrijfskunde, Vastgoed en Makelaardij of aanverwante economische studie; je hebt affiniteit met gebiedsontwikkeling.
 • Commerciële ervaring in het bedrijfsleven; Je bent gewend om voor klanten te werken.
 • Ervaring met sales en accountmanagement en affiniteit met de maritieme sector (ca. 3 jaar)
 • Uitstekende communicatieve en contactuele vaardigheden in zowel het Nederlands als het Engels;
 • Actieve initiërende instelling; je hebt lef en ziet de kansen.

Ons aanbod

Deal is een netwerkorganisatie. We zijn een klein betrokken team van professionals en werken actief samen met veel organisaties in de regio. Je hebt hierdoor veel collega’s en al een zeer breed netwerk vanaf de start. Ons kantoor is gevestigd op Smart Campus Leerpark (SCALE), het hart van de innovatie van de Drechtsteden. We houden van een informele start van de week aan de koffietafel en stemmen daar ook onze activiteiten af.

Deal vindt het belangrijk dat jij je persoonlijk ontwikkelt. Samen met de Directeur van Deal maak jij een ontwikkelplan, om te bepalen wat er moet gebeuren om jouw ambities te realiseren. Een werkweek bij Deal bedraagt 40 uur. Parttime is in overleg.

De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de 40.000 – 65.000 euro per jaar, afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit is exclusief vakantiegeld (8%) en met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Solliciteer door te mailen naar joost@dealdrechtsteden.nl.

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline