Actueel

ROM-D helpt Peute Group vestigen in Alblasserdam

16 juni 2022

Peute Group vestigt zich in Alblasserdam. Dudok ontwikkelt deze nieuwbouw voor Peute Group en het kavel is verkregen door tussenkomst van Regionale ontwikkelingsmaatschappij Drechtsteden (ROM-D). 

Peute Group is een internationaal opererende onderneming die zich focust op het recyclen van papier en kunststoffen. Het bedrijf is in 1960 opgericht en heeft zich de afgelopen 60 jaar ontwikkeld van kleine, lokale speler tot één van de grootste onafhankelijke papier- en kunststofverwerkers ter wereld. Medio 2023 verhuist Peute Group van de tweede Merwedehaven in Dordrecht naar de nieuwbouwlocatie op het Nedstaalterrein in Alblasserdam, de duurzame Poort aan de Noord. Op 15 juni werd de eerste paal geslagen voor dit project in bijzijn van de Alblasserdamse burgemeester Jaap Paans.

Gebiedsontwikkelaar ROM-D heeft op verzoek van de gemeenten Alblasserdam en Dordrecht en in het licht van zowel lokale als regionale ambities (werkgelegenheid, oeverlocaties en bereikbaarheid) onderzocht of het mogelijk was om Peute naar het voormalige Nedstaalterrein te doen verhuizen. Dit was namelijk ook de wens vanuit het bedrijf zelf. ROM-D heeft hiertoe nauwe contacten onderhouden met SVE, de eigenaar van het Nedstaalterrein. Na een korte intensieve verkenning is gebleken dat het (met hulp van de regiodeal) haalbaar was. Vanuit haar rol heeft ROM-D overigens niet alleen de verplaatsing van Peute naar Nedstaal bespoedigd, maar ook de toekomstige herontwikkeling van de achterblijvende Peutelocatie in Dordrecht zal onder regie van de ROM-D en in het belang van de lokale/regionale agenda plaatsvinden.

Burgemeester Jaap Paans is enthousiast over de ontwikkeling: “De locatie aan het water is bijzonder: door de directe verbinding met de terminal van BCTN wordt deze ‘droge locatie’ ontsloten via het water en door transport over water wordt de druk op het wegennet, de A15 en de N3 in Dordrecht, minder. En het is ook nog eens beter voor het klimaat. Met het opleidingstraject met het DaVinci college via het programma Kansrijk en De Sociale Dienst Drechtsteden die ons helpt bij het vinden van voldoende mensen, wordt de werkgelegenheid behouden voor de regio. Dit past bij de ambities van Smart Delta Drechtsteden waaronder Ondernemers, Onderwijs en Overheid in de Drechtsteden samenwerken.”

Op het perceel van totaal 8 hectare wordt er in twee fases gebouwd. In fase I worden circa 32.000 m² warehouse, circa 3.200 m² kantoor en een entreekavel van circa 11.500 m² ontwikkeld, gelegen op een perceel van circa 5 hectare. Medio 2023 zal er gestart worden met de realisatie van fase II. Het nieuwbouwproject zal rond eind oktober 2023 worden opgeleverd.

Investment
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline