Actueel

DE Klop Dredge Equipment eerste bedrijf op ‘t Plaatje

07 december 2023

De Klop gaat een nieuwe onderneming starten op het Sliedrechtse bedrijventerrein ’t Plaatje. Het vooruitstrevende bedrijf is gespecialiseerd in duurzame oplossingen op het gebied van baggervaartuigen en -equipment.

Nieuw Bedrijf

DE Klop B.V. is een relatief nieuw bedrijf in de baggerwereld, maar de professionals werkzaam bij DE Klop B.V. hebben elk meer dan 25 jaar ervaring in de baggerindustrie. Het bedrijf heeft succesvol een investeerder aangetrokken, wiens familiegeschiedenis in de baggersector teruggaat tot de oprichting van de N.V. Scheepsbouwwerf en Machinefabriek De Klop. Met de wedergeboorte van DE Klop en het vestigen in Sliedrecht keert het bedrijf en zijn investeerder terug naar de historische wortels.

Het bedrijf richt zich op het leveren van een verscheidenheid aan ontwerpen en producten zoals pompen, baggermaterieel en automatiseringsoplossingen voor de baggerindustrie. DE Klop B.V. is inmiddels gestart met de bouw van een volledig elektrische snijkopzuiger.

Daarnaast heeft DE Klop B.V. Machinefabriek de Hollandsche IJssel overgenomen, dat vanwege woningbouw moet vertrekken uit Oudewater. Hiermee wordt de regio verrijkt met een prachtig oer-Hollands bedrijf en wordt tevens een volgende stap gezet in de groei van DE Klop B.V..

Sliedrecht logische keuze

DE Klop B.V. vond zowel een locatie als een investeerder in de Drechtsteden. Sliedrecht was voor hen een logische keuze. Veel bagger- en offshore gerelateerde bedrijven hebben een lange geschiedenis met deze gemeente. Sliedrecht wordt ook wel ‘de bakermat van de Nederlandse baggerindustrie’ genoemd.

‘Als professionals uit de baggerwereld waren we op zoek naar een investeerder. Deal heeft ons in contact gebracht met de investeerder Cees-Wim van Noordenne. Cees-Wim was al bezig met de ontwikkeling van ’t Plaatje. Daarmee vonden we niet alleen een investeerder en locatie, maar werd ook DE Klop B.V. een feit.’

André Kik, Mede-eigenaar en Naval Architect bij DE Klop B.V.

Ambitie

Vanaf het najaar van 2024 betrekt DE Klop B.V. een prachtig nieuw bedrijfspand op ’t Plaatje. ’t Plaatje aan de Beneden-Merwede in Sliedrecht vormt door zijn centrale ligging tussen Gorinchem en Rotterdam de ideale locatie voor hoogwaardige maritieme dienstverlening.

‘De gemeente Sliedrecht koestert de baggerhistorie en de ontwikkelingen in deze innovatieve bedrijfstak. De ambities van DE Klop B.V. kunnen het aanwezige baggercluster in Sliedrecht versterken en een passende invulling geven aan ’t Plaatje. Dat sluit aan bij de ambities van Sliedrecht.’

Roelant Bijderwieden, Wethouder gemeente Sliedrecht
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline