Actueel

Eerste klimaatneutrale wedstrijd succes voor de regio

25 mei 2023

Recyclebare bekers, vegetarische snacks en met het ov of de fiets naar het stadion. De eerste klimaatneutrale voetbalwedstrijd van FC Dordrecht was een succes. Jacqueline van Dongen, bestuurlijk trekker Energietransitie Drechtsteden: ‘Er is een beweging in gang gezet. Hier gaat nog veel meer moois uit voortkomen.’

Als innovatiemanager van FC Dordrecht was Leon Vlemmings de gangmaker van de klimaatneutrale wedstrijd. Een initiatief waarvan hij hoopt dat het iets losmaakt in de regio. “We zijn een aantal maanden geleden aan de slag gegaan om duurzaamheidsdoelen versneld te realiseren voor de club, de stad en de regio. Voetbal heeft een verbindende kracht en dat willen we hier laten zien met een thema als duurzaamheid.”

De uitdaging rondom de klimaatneutrale wedstrijd was niet gelukt zonder de hulp van allerlei bedrijven en inwoners van de regio. Vele organisaties hebben kennis gedeeld en verantwoordelijkheid genomen. Hieruit is gebleken dat er samen tot creatieve oplossingen gekomen kan worden. Initiatieven als deze geven een boost om uiteindelijk tot een klimaatneutrale regio te komen in 2050.

Lees meer: FC Dordrecht speelt klimaatneutraal – Smart Delta Drechtsteden

Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline