Maritieme Technologie

Bedrijf uit Hardinxveld levert roeren en onderdelen voor vier Franse marineschepen

02 februari 2021

Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam gaat roeren en onderdelen voor het besturingssysteem leveren voor vier nieuwe Franse marineschepen. Deze worden ingezet om troepen en voorraden te leveren aan gevechtsschepen op zee.

DMC, onderdeel van de Damen Shipyards Group, heeft een contract getekend met Chantiers de l’Atlantique, een Franse scheepswerf. Deze is eigendom van de Franse staat en de Naval Group. Daar worden op dit moment vier schepen gebouwd, waarvan de eerste volgend jaar van de helling moet rollen.

Damen Marine Components levert per schip twee roeren en de bijbehorende stuurinrichting. De werf in Hardinxveld-Giessendam liet de roeren ontwerpen door medewerkers van zijn serviceteam in Hamburg. Op de Duitse werf zitten specialisten op het gebied van zeegaande schepen. Het besturingssysteem werd ontwikkeld in Nederland. De bouw vindt eveneens hier plaats.

Prestigieuze order
Wim Knoester, directeur sales en marketing bij DMC: ,,We zijn erg blij dat we deze prestigieuze order hebben binnengehaald voor schepen die van strategisch belang zijn. Ze zullen de Franse marine jarenlang ondersteunen. Wij zijn ervan overtuigd dat onze roeren en besturingssystemen de prestaties zullen leveren die de Franse marine eist.’’

Auteur: Anja Broeken
Foto: Chantiers de l’Atlantique
https://www.ad.nl/rivierenland/bedrijf-uit-hardinxveld-levert-roeren-en-onderdelen-voor-vier-franse-marineschepen~a8a3c3ab/

Damen Hardinxveld-Giessendam Maakindustrie Maritime Industry Regio nieuws Regionieuws Scheepsbouw
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline