Actueel

Denk mee over de toekomst van Hendrik-Ido-Ambacht

02 februari 2021

De Week van de Omgevingsvisie gaat van start. Inwoners, maatschappelijke organisaties en partners zijn uitgenodigd om van 5 tot 13 februari mee te denken over de ruimtelijke ontwikkeling van Hendrik-Ido-Ambacht.

Hoe ziet Hendrik-Ido-Ambacht er in de toekomst uit? Hoe richten we onze leefomgeving, de ruimte om ons heen, in? En hoe gaan we om met soms tegenstrijdige belangen? De antwoorden op deze vragen komen in de omgevingsvisie voor Hendrik-Ido-Ambacht, de strategische visie op de fysieke leefomgeving.
Vanaf vrijdag 5 februari gaat de gemeente hierover tijdens de Week van de Omgevingsvisie graag in gesprek met inwoners, maatschappelijke organisaties en partners. In april en mei volgen nog twee participatiemomenten. In december stelt de gemeenteraad omgevingsvisie vast.

“Onze ruimte is beperkt en daarom heel waardevol”
Ralph Lafleur, wethouder Duurzaamheid, Ruimte, Mobiliteit & Wonen: “Het is prettig wonen in onze gemeente, en dat willen we graag zo houden. Het is van belang om af te spreken hoe we met onze leefomgeving om willen gaan. De ruimte die we in de gemeente hebben is beperkt en daarom heel waardevol. Ik nodig u van harte uit om mee te denken over de toekomst van Hendrik-Ido-Ambacht tijdens de Week van de Omgevingsvisie. Uw mening is voor ons van groot belang!”

Programma Week van de Omgevingsvisie
Vanaf vrijdag 5 februari tot en met zaterdag 13 februari is de Week van de Omgevingsvisie.

* Online Wijkprikker
Tijdens deze week kunnen inwoners en andere belanghebbenden op het online participatieplatform Wijkprikker laten weten waar zij trots op zijn als ze aan Hendrik-Ido-Ambacht denken en wat zij belangrijk vinden om fijn te kunnen wonen en leven in onze gemeente. Ook kunnen ze op een digitale kaart een thema kiezen, een plek op de kaart prikken en schrijven welke kans of uitdaging zij daar zien.

* Digitale inloopmomenten
Wie vragen heeft of op weg geholpen wil worden met de Wijkprikker kan naar de digitale inloopmomenten op maandag 8 februari (12.00-13.00 uur) en donderdag 11 februari (19.30-20.30 uur).
De link naar de Wijkprikker en de digitale inloopmomenten staan op
www.h-i-ambacht.nl/omgevingsvisie.

* Creativiteit gezocht!
Kleur- en tekenwedstrijd: Voor de kinderen is er een kleur- en tekenwedstrijd. De kinderen tot 8 jaar kunnen een kleurplaat met bekende Ambachtse locaties inkleuren. Oudere kinderen kunnen tekenen hoe zij de toekomst van Ambacht zien. De kleur- en tekenplaten zijn te downloaden op www.h-i-ambacht.nl/omgevingsvisie. Inleveren kan tot 1 maart in de brievenbus bij de voordeur van het gemeentehuis of digitaal via omgevingsvisie@h-i-ambacht.nl

Fotografeer mooi Ambacht: Wie op een creatieve manier een bijdrage wil leveren, kan meedoen aan de fotowedstrijd op sociale media. Plaats zelfgemaakte foto’s van favoriete plekken in de gemeente met de hashtags #mooiAmbacht #omgevingsvisieHIA en wie weet komt uw foto in de omgevingsvisie!

Omgevingswet en -visie
Vanaf 1 januari 2022 geldt in Nederland de Omgevingswet. In deze nieuwe wet zijn 26 wetten inclusief 400 regelingen gebundeld voor ruimtelijke ontwikkeling, wonen, mobiliteit, milieu, natuur, water en gezondheid. Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht is begonnen met de voorbereidingen op de invoering van de Omgevingswet. De omgevingsvisie is één van de ‘instrumenten’ voor de nieuwe Omgevingswet. Vanaf 2022 werkt de omgevingsvisie als een afwegingskader bij nieuwe plannen, ontwikkelingen, initiatieven en vraagstukken voor de buitenruimte.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Fransje Weenink, communicatieadviseur bij gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, telefoonnummer (078) 770 2678, 06 40839920 of e-mail f.weenink@h-i-ambacht.nl

Drechtsteden Event Hendrik-Ido-Ambacht Leefklimaat Persbericht Regio nieuws Regionale Gebiedsontwikkeling Regionieuws Wonen
Invest in the Drecht Cities

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline