Hardinxveld-Giessendam

Holland Shipyards bouwt survey vessel Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen heeft Holland Shipyards Group de opdracht gegeven om een nieuw hydrografisch onderzoeksschip bouwen. Het nieuwe schip, een vervanging van het huidige survey vessel, moet volgens planning eind 2021 in de vaart komen.

Het schip meet 15,15 m bij 4,90 m en zal geschikt zijn om langs de Zeeuwse kust te varen, tot 5 zeemijl uit de kust. Hij wordt voorzien van twee permanent-magneetmotoren, elk met een vermogen van 85 kW, en een generatorset met een variabel toerental. Doordat de generatoren automatisch in en uit schakelen wordt een optimaal brandstofverbruik en bedrijfszekerheid bereikt.

Voor zijn hydrografische onderzoekstaken is het schip uitgerust met zowel een single als een multibeam dieptemeter. Bij het ontwerp is rekening gehouden met toekomstige plannen om het hydrografische onderzoeksschip om te bouwen tot een volledig elektrisch schip op batterijen. De bouw van het schip start in maart op de werf van de Holland Shipyards Group in Werkendam.

www.hollandshipyardsgroup.com

Investment Scheepsbouw Hardinxveld-Giessendam

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hardinxveld-Giessendam

10XL ontwikkelt unieke 3D printkop

10XL ontwikkelt met een subsidie van het MKB-Katalysatorfonds een prototype voor een nieuwe, unieke printkop voor op een bestaande 3D-printerrobotarm. De printkop, genaamd Platform 360, wordt draaibaar en krijgt geïntegreerde koeling, verwarming en aandrukmechanisme, waarmee met een verbeterde kwaliteit en verhoging van de snelheid geprint kan worden.

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

10XL schaalt op naar Hardinxveld-Giessendam

10XL verhuist van de Duurzaamheidsfabriek naar een grotere locatie in Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Jan Nederveen, accountmanager Xanthine Jut en Deal acquisitie manager Menno Bijnagte krijgen een rondleiding.

Lees meer
Scheepsbouw

Bedrijf uit Hardinxveld levert roeren en onderdelen voor vier Franse marineschepen

Damen Marine Components in Hardinxveld-Giessendam gaat roeren en onderdelen voor het besturingssysteem leveren voor vier nieuwe Franse marineschepen. Deze worden ingezet om troepen en voorraden te leveren aan gevechtsschepen op zee.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline