Hardinxveld-Giessendam

Holland Shipyards bouwt survey vessel Scheldestromen

Waterschap Scheldestromen heeft Holland Shipyards Group de opdracht gegeven om een nieuw hydrografisch onderzoeksschip bouwen. Het nieuwe schip, een vervanging van het huidige survey vessel, moet volgens planning eind 2021 in de vaart komen.

Het schip meet 15,15 m bij 4,90 m en zal geschikt zijn om langs de Zeeuwse kust te varen, tot 5 zeemijl uit de kust. Hij wordt voorzien van twee permanent-magneetmotoren, elk met een vermogen van 85 kW, en een generatorset met een variabel toerental. Doordat de generatoren automatisch in en uit schakelen wordt een optimaal brandstofverbruik en bedrijfszekerheid bereikt.

Voor zijn hydrografische onderzoekstaken is het schip uitgerust met zowel een single als een multibeam dieptemeter. Bij het ontwerp is rekening gehouden met toekomstige plannen om het hydrografische onderzoeksschip om te bouwen tot een volledig elektrisch schip op batterijen. De bouw van het schip start in maart op de werf van de Holland Shipyards Group in Werkendam.

www.hollandshipyardsgroup.com

Hardinxveld-Giessendam Investment Scheepsbouw

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Hardinxveld-Giessendam

Verduurzaming in de maritieme maakindustrie

Verduurzaming is een belangrijk thema in de maritieme maakindustrie van de Drechtsteden. Zo ook bij Holland Shipyards Group. Bekijk hier de video waarin commercieel directeur Marco Hoogendoorn vertelt: 'We kunnen een groen schip bouwen, maar kijken met partners uit de regio ook hoe we het bouwproces zelf kunnen vergroenen.'

Lees meer
Hardinxveld-Giessendam

Holland Shipyards bouwt eerste elektrische veerboot

Holland Shipyards Group heeft de primeur voor Nederland: de eerste volledig elektrische veerboot. De veer is gebouwd voor Brevik Fergeselskap uit Noorwegen. Op 10 maart werd de Sandøy voor het eerst te water gelaten en binnenkort verlaat het schip de werf in Hardinxveld-Giessendam.

Lees meer
Scheepsbouw

Kooiman ontwerpt en bouwt ‘groen beunschip’ voor C. Zuiddam

Kooiman Marine Group heeft de opdracht gekregen van C. Zuiddam VOF voor de bouw en oplevering van een beunschip met een Green Award Gold. Het schip gaat een van de meest efficiënte en duurzame beunschepen in de binnenvaart worden.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline