Rotterdam Maritime Capital

Roadmap Superyacht Delta van start

De Roadmap Superyacht Delta gaat van start. Tijdens een bijeenkomst bij Zwijnenburg te Capelle aan den IJssel werden de Zuid-Hollandse superjachtbouwers en publieke partners het eens over de actielijnen. Er wordt ingezet op procesinnovatie, verduurzaming en human capital.

De superjachtsector is het paradepaard van de regio. De sector bloeit en loopt voorop met innovatie en duurzaamheid, waarmee het een aanjager is voor de gehele maritieme sector.

De projecten uit de roadmap bestaan uit drie lijnen: slimme cascobouw, duurzame refits en digitale standaarden. De marktpartijen willen zich hierop inzetten. Zo worden doelgerichte stappen gezet naar een duurzame toekomst.

De roadmap werd gepresenteerd door Hein Velema van Marstrat BV. Hein heeft hem ontwikkeld in opdracht van Deal Drechtsteden, gemeente Rotterdam, Port of Rotterdam en de brancheorganisaties NMT en Holland Yachting Group. De komende maanden wordt er verder gewerkt aan de projecten en verwacht wordt dat nog dit jaar de eerste aansprekende resultaten kunnen worden gepresenteerd.

Wilt u meer informatie over de Roadmap Superyacht Delta, de Smart Delta Drechtsteden en de superjacht sector of de Rotterdam Maritime Capital neem dan contact met ons op of bekijk de PDF.

Deal Drecht Cities  078 30 32 032 en contact Menno Bijnagte

of check de website Rotterdam Maritime Capital of Europe

Rotterdam Maritime Capital Superyachts

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Superyachts

Oceanco levert grootste motorjacht Infinity op

​​Oceanco kondigt de levering aan van Infinity, een 117m/384ft motorjacht met een exterieur door Espen Øino International en een eigentijds interieur door Sinot Yacht Architecture & Design en David Kleinberg Design Associates. Ze is Oceanco's grootste motorjacht tot nu toe en het grootste jacht ooit gebouwd in Nederland.

Lees meer
Superyachts

Rotterdam Maritime Capital sponsort Holland Yachting Experience

De Holland Yachting Experience heeft vrijdag 13 mei plaatsgevonden op het circuit in Zandvoort.

Lees meer
Superyachts

Superjachten steeds groter én belangrijker: ‘Kennis en kunde in Drechtsteden is van onschatbare waarde’

Sommige Rotterdammers willen het nieuwe megazeiljacht van miljardair Jeff Bezos straks het liefst met rotte eieren bekogelen, maar in de Drechtsteden overheerst juist trots dat een dergelijk prestigieus schip in Alblasserdam wordt gebouwd. En De Hef dan? "Kijk naar een manier om het brugdeel makkelijker te verwijderen."

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline