MKB

Studenten helpen regionale ondernemers met online ondernemen

Vanaf donderdag 3 december kunnen regionale MKB-ondernemers via www.mijndigitalewerkplaats.nl gratis ondersteuning krijgen op het gebied van online ondernemen. De lancering van de site markeerde de officiële aftrap van het platform Mijn Digitale Werkplaats (MDW) Drechtsteden. In dit bijzondere project helpen mbo- en hbo-studenten de ondernemers met bijvoorbeeld online marketing, sociale media, webshops of zoekmachineoptimalisatie. Zij worden hierin bijgestaan door expertbedrijven uit de regio.

Jeroen van Dijk, projectleider van MDW Drechtsteden: “Met deze digitale werkplaats ondersteunen we ondernemers in de regio bij het maken van stappen op het gebied van online ondernemen. Zeker in deze coronatijd is online ondernemen nog belangrijker geworden. Dit project helpt ondernemers om hun klantenkring uit te breiden en de omzet te verhogen. Tegelijkertijd voorzien we studenten van goed en inspirerend onderwijs. Door studenten te laten werken aan praktijkcases zien ze direct de resultaten van de geleerde stof. En wie is meer bekend met de digitale wereld dan de jeugd? Een win-win dus.”

Mijn Digitale Werkplaats Drechtsteden is een initiatief van ROC Da Vinci College. Het komt voort uit de Versnellingsagenda Digitalisering MKB van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK). Het ministerie heeft geld beschikbaar gesteld om met regionale initiatieven het mkb te ondersteunen. Hiermee willen ze ervoor zorgen dat het mkb ook in de toekomst succesvol blijft. MDW Drechtsteden wordt mede-ondersteund door de gemeente Dordrecht en Rabobank IJsselmonde Drechtsteden.

 

Dordrecht MKB ROC Da Vinci College Human Capital Onderwijs Dordrecht Academy

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Human Capital

De Dordrecht Academy opent na deze zomer

Opleidingen die meebewegen met de wensen van bedrijven uit de Drechtsteden. Heel kort samengevat is dát de essentie van de Dordrecht Academy, die vanaf volgend schooljaar open is. De Dordtse Academy moet er voor zorgen dat hoger opgeleiden de regio niet zomaar meer verlaten. 

Lees meer
MKB

Innovatietraineeship voor MKB Drechtsteden

Dordrecht Academy participeert samen met Hogeschool Rotterdam in het programma ‘Innovatietraineeship’ van SIA. Een duurzame samenwerking om innovatie en talent bereikbaar te maken voor het MKB. Doet u mee? Op donderdag 26 november vertelt Daniëlle Stolk u graag meer tijdens een online informatiebijeenkomst van 16.00 – 17.00 uur. 

Lees meer
Dordrecht Academy

Nieuwe hogeschool op het Leerpark krijgt markante gevel met bronzen theaterdoek

De nieuwe hogeschool op de kop van het Leerpark in Dordrecht wordt een markant gebouw. Om de houten gevel wordt als een soort tweede huid een bronzen ‘theaterdoek’ gedrapeerd, inclusief plooien.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline