Duurzaam ondernemen

Succesvolle startbijeenkomst duurzaam ondernemen op bedrijventerrein Antoniapolder

 

Tijdens de netwerkbijeenkomst Duurzaam Ondernemen op 29 september 2021 was de 'Tourpresentatie van de Ronde van Zuid-Holland Zuid' voor bedrijventerrein Antoniapolder in Hendrik-Ido-Ambacht.

De boodschap van gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) en Vereniging Ambachtse Ondernemers (VAO) is duidelijk: duurzaamheid is iets waar je als ondernemer niet meer omheen kunt. “Duurzaamheid gaat net zo vanzelfsprekend worden als ICT nu is in bedrijven", aldus wethouder economie André Flach. "Ga samen aan de slag, nietsdoen is geen optie meer", is de oproep van wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur.

Koplopers
Lokale koplopers, Bolidt, VMB Automation en Albeka Kantoor & Bedrijfsinrichting deelden via een film hun ervaringen met duurzaam ondernemen en laten zien welke ambities zij nog hebben. Zij willen andere ondernemers inspireren met hun verhaal
Bekijk hier de film

Energiescans
Onder de aanwezige ondernemers zijn vier energiescans uitgereikt, ter waarde van 1000 euro. Ondernemingen Autoservice Matthijs van Driel, Peekstok Machining & Construction, Morgana en STILL GmbH gaan de uitdaging aan om de volgende koplopers te worden.

Aanvalsplan
Bedrijventerrein Antoniapolder nog voor 2035 energieneutraal maken, dat is het streven. OZHZ presenteerde naast informatie over bestaande wet- en regelgeving ook een concreet aanvalsplan om te versnellen met duurzaam ondernemen. Oplossingen als zonnepanelen kunnen de duurzaamheidsscore al flink verbeteren. Ook het vergroenen van de omgeving door bijvoorbeeld groene daken werd genoemd.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met de gemeente Hendrik-Ido-Ambacht.

Duurzaam ondernemen

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Duurzaam ondernemen

Circulair bedrijventerrein Ambachtsezoom populair

Wethouder André Flach en ondernemer Theo Kamsteeg ondertekenden op 30 september samen een overeenkomst voor een kavel van 3.000 meter op Ambachtsezoom.

 

Lees meer
Duurzaam ondernemen

MKB-Katalysatorfonds al vijf jaar op de markt

Verbinding is het sleutelwoord. Er lopen in de Drechtsteden talloze ondernemers met creatieve, innovatieve ideeën rond. Hoe zonde zou het zijn als we deze ideeën nooit zouden kennen en gebruiken?

Lees meer
Duurzaam ondernemen

Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel gunt Holland Shipyards Group opdracht extra volledig elektrische veerboot

Met de eerdere levering van een hybride en volledig elektrische veerboot en een lopend contract voor drie extra hybride veerboten, heeft Schlepp- und Fährgesellschaft Kiel (SFK) onlangs een extra volledig elektrische veerboot aan Holland Shipyards Group gegund.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline