DOC

Trans-X vestigt zich op Innovatie Campus Leerpark

Startup Trans-X gaat unieke duurzame transferia voor goederen en mensen ontwikkelen vanuit het DOC (Drechtsteden Ondernemers Centrum). Oprichter Maurice van der Meché: ‘DOC is voor ons ideaal. In het hart van de technologische industrie van de Drechtsteden en te midden van innovatieve ondernemers en kennisinstituten.’

Trans-X
Maurice van der Meché, ondernemer en oprichter van Trans-X, denkt al geruime tijd na over een multifunctioneel en innovatief transferium waar mensen en goederen de perfecte transfer krijgen. Het moet een plek zijn waar verschillende transportmiddelen via het water, de weg of de lucht komen en gaan in topconditie.

Maurice vertelt: ‘Het vervoeren van mens en goederen gaat wezenlijk veranderen door de intrede van autonoom rijden en -varen. De noodzaak van duurzaam transport, behoefte aan groene energie en ruimtegebrek in dichtbevolkte gebieden noopt ons hier anders naar te kijken. De transferia zijn de ontbrekende schakels waar meerdere businessmodellen bij elkaar komen om de bewoner, reiziger, goederenleveranciers, vaartuigen en voertuigen te faciliteren.’

Trans-X wil de transferia in de Drechtsteden laten bouwen, omdat juist hier een hecht cluster van innovatieve maakbedrijven aanwezig is. In de eerste ontwerpfase werkt Trans-x samen met Virtek, de Duurzaamheidsfabriek en Deal om het ontwerp in een virtuele 3D-omgeving vorm te geven. Door deze innovatieve wijze van ontwerpen is het mogelijk te simuleren hoe het ontwerp zich houdt onder verschillende omstandigheden.

DOC
Per 20 april 2021 is Trans-X gevestigd in het Drechtsteden Ondernemers Centrum: een ideale vestigingslocatie. DOC maakt onderdeel uit van de Innovatie- en Onderwijs Campus Leerpark, waar ook fieldlab de Duurzaamheidsfabriek gevestigd is.

Jeroen van Dijk, innovatiemanager bij DOC: ‘De vestiging van Trans-X laat zien dat de Campus sterk ontwikkelt. We stimuleren hier innovatie en ondernemerschap en we hebben ambitie. Naast DOC en de Duurzaamheidsfabriek, worden ook de Dordrecht Academy voor hoger onderwijs en de Maakfabriek als innovatiecentrum voor startups in de maakindustrie aan het portfolio van het Leerpark toegevoegd. Daardoor ontstaat er een ideaal ondernemersklimaat om te leren, werken en innoveren.’

Meer weten over Trans-X? Neem contact op met Maurice via maurice@trans-x.nl.

Campus Leerpark Dordrecht Duurzaamheidsfabriek DOC Dordrecht Academy

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Leerpark

Start bouw kopgebouw ingeluid op Leerpark in Dordrecht

Op maandag 11 oktober 2021 is tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein gegeven voor de bouw van het ‘Kopgebouw’ op het Leerpark in Dordrecht. Dit moment werd gemarkeerd met een openluchtcollege op de bouwplaats over collectief innoveren in de Drechtsteden en het slaan van de eerste paal.

Lees meer
Dordrecht Academy

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap geeft groen licht voor 5 nieuwe hbo-opleidingen in Dordrecht

Dordrecht Academy mag vijf nieuwe Associate degree-opleidingen starten in Dordrecht: Engineering, Logistiek Management, Business Studies Logistiek, Integraal Bouwmanagement en de Pedagogisch Educatief Professional.

Lees meer
Dordrecht Academy

Technische bedrijven zien Dordrecht Academy graag komen

Hoewel de eerste lesdag nog moet komen kijken (technische) bedrijven in de Drechtsteden reikhalzend uit naar de Dordrecht Academy. Die onderwijsinstelling wil namelijk samen met de bedrijven ‘op maat’ gaan opleiden. 

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline