Sliedrecht

Van der Leun ontvangt het Predicaat Koninklijk

Royal Van der Leun heeft op 24 Juni 2021 het Predicaat Koninklijk in ontvangst genomen. Bij de officiële plechtigheid werden er toespraken gegeven door de commissaris van de Koning dhr. Jaap Smit, burgemeester dhr. Jan de Vries en CEO Martin den Breejen.

Sinds de oprichting in 1920 is Van der Leun een constante factor in de scheepsbouw, industrie en metaal. 'Niet alleen de elektrische installatie van een baggerschip in China, maar ook de elektrische installatie van de fietsenstalling in Sliedrecht wordt geïnstalleerd door Van der Leun.' Van der Leun is momenteel het enige familiebedrijf van de grotere Nederlandse maritieme e-installatie bedrijven. De onderneming is internationaal georiënteerd met negen vestigingen wereldwijd. Duurzaamheid, een constante ontwikkeling en verantwoord ondernemerschap staan bij Van der Leun hoog in het vaandel. Zij wil hiermee internationaal een voorbeeld zijn.

Erkenning
Het Predicaat Koninklijk is de kroon op het verleden waarmee de traditie van deze 100-jarige onderneming wordt beloond en gewaarborgd wordt in de toekomst. 'Een erkenning waar we trots op zijn en waar we voor zullen staan”, vult Den Breejen aan. De toekenning is 19 april 2021 bekend gemaakt en symboliseert het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning.

Namens de gemeente Sliedrecht feliciteerde burgemeester De Vries de directie en het personeel met deze heugelijke gebeurtenis: ‘Sliedrecht is de bakermat van de baggerindustrie. Koninklijke Van der Leun is daar het levende bewijs van. Lokaal geworteld, maar tegelijkertijd internationaal georiënteerd. Ons gemeentebestuur is er daarom trots op dat wij Koninklijke Van der Leun ons bedrijf mogen noemen.’ De burgemeester benadrukte ook de rol van Koninklijke Van der Leun als belangrijke Sliedrechtse werkgever: ‘U sponsort de pupillen van VV Sliedrecht en diverse culturele activiteiten, u biedt een studiefonds voor de kinderen van uw werknemers, u werkt samen met het Da Vinci College én u steunt de Solar Boat van de TU Delft. Zo draagt u bij aan de technische kennis en het ondernemerschap van onze jeugd.’

Koninklijk logo
Het nieuwe logo met daarop de koninklijke kroon werd onthuld door de vrouw van Martin, Annemarieke den Breejen.

Foto: CEO Martin den Breejen (midden) brengt samen met CdK Jaap Smit (links) en burgemeester Jan de Vries (rechts) op trotse wijze een toast uit op de ontvangst van het Koninklijk Predicaat. ©Hans van der Aa /Sliedrecht24.
www.vanderleun.nl

Sliedrecht

Kom in contact

Wil jij meer weten over de regio en de mogelijkheden die de Drechtsteden biedt?
Neem dan contact met ons op.

Stuur een bericht
Sliedrecht

Sliedrecht wil meer banen en regiofunctie in het dorp terug

Het aantal banen in het Sliedrechtse bedrijfsleven moet omhoog en het dorp moet weer de regiofunctie krijgen die het vroeger had. Voorzitter Adrie Stuij van de Vereniging Sliedrechtse Ondernemingen: 'Als dat niet lukt, dan is Sliedrecht over dertig jaar misschien een slaapdorp.’

Lees meer
Sliedrecht

Nieuw kantoor voor Baggerbedrijf De Boer

Baggerbedrijf De Boer-Dutch Dredging verhuist eind dit jaar naar het voormalige Rabobank-pand in Sliedrecht. Naast de zestig kantoormedewerkers van De Boer, nemen ook de medewerkers van dochteronderneming Van der Waal uit Papendrecht hun intrek in het pand.

Lees meer
Sliedrecht

Blok28 Planontwikkeling B.V. koopt kavel 2

Vrijdag 26 februari is de koopovereenkomst voor kavel 2 op het bedrijventerrein Stationspark II ondertekend door wethouder Ed Goverde en Sjoerd Roza van Blok28 Planontwikkeling B.V. Blok28 gaat verschillende kantoorlofts bouwen.

Lees meer

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline