Nieuwsbrief

The Daily Deal 13-01-2021

De nieuwe 'Daily Deal' is uit! https://bit.ly/35BQUCe

De Drechtsteden starten 2021 vol energie. Stout bouwt een nieuw kantoor in Sliedrecht, de Dordrecht Academy start met zes opleidingen en binnenvaartscheppen gaan aan de stekker. Holland Shipyard Group bouwt nog eens drie schepen voor SFK, Deal start een internationale campagne en Zuid-Holland helpt jongeren aan een baan. 

Lees meer
placeholder
Binnenvaart

Park-Line Aqua wint aanbesteding walstroom

De binnenvaarthavens in Rotterdam, Amsterdam, Zeeland en de Drechtsteden krijgen allemaal hetzelfde walstroomsysteem. Het bedrijf Park-Line Aqua heeft de Europese aanbesteding daarvoor gewonnen.

Lees meer
placeholder
Scheepsbouw

Megadeal Concordia Damen: 40 binnenvaarttankers voor Shell

Concordia Damen heeft op 9 november 2020 een contract getekend voor de bouw van 40 milieuvriendelijke dual-fuel binnenvaartankers voor Shell. De megaorder is tot stand gekomen met institutionele beleggers, geadviseerd door J.P. Morgan Asset Management.

Lees meer
placeholder
Binnenvaart

Talent Innovatie Pool voor de Binnenvaart

Zwijndrecht – op vrijdag 22 maart pitchte Hogeschool Rotterdam (HR) het TIP-project aan binnenvaartondernemers in het Binnenvaart Centre of Excellence.

Lees meer
placeholder
Binnenvaart

Binnenvaart Centre of Excellence ontvangt impuls voor projecten

Op 20 oktober 2018 onvangt het in Zwijndrecht gevestigde Binnenvaart Centre of Excellence een bijdrage uit het programma Maritime Delta. Vanuit het programma worden incidenteel kwartierbijdragen ingezet om regionale maritieme initiatieven verder te ontwikkelen. Dit is het tweede initiatief, na het Maritiem Leer & Ontwikkelcentrum, dat een bijdrage is toegekend.

Lees meer
placeholder
Binnenvaart

Binnenvaart opent Centre of Excellence

Op 7 mei 2018 is het Binnenvaart Centre of Excellence officieel geopend. De gemeente Zwijndrecht stelt een locatie ter beschikking op het Zwijndrecht Innovation Park.

Lees meer
placeholder
Binnenvaart

Actieplan Binnenvaart Centre of Excellence opgeleverd

Op vrijdag 22 december 2017 presenteerde kwartiermaker Cees-Willem Koorneef het actieplan voor de opzet van het Binnenvaart Centre of Excellence.

Lees meer
placeholder
Binnenvaart

Economic Development Board onderzoekt binnenvaartcentrum

De Economic Development Board Drechtsteden onderzoekt de oprichting van een Binnenvaart Centre of Excellence om kennis en ervaring rondom het binnenvaartschip samen te laten komen, waarbij schip en ondernemer centraal staan.

Lees meer
Toon meer berichten

Meld je aan op 'The daily Deal'
en ontvang de laatste regio updates
direct in je mailbox.

Aanmelden nieuwsbrief
skyline